Preskočiť na obsah

6 dôvodov, prečo je vapovanie zdravšie ako cigarety

Home » Blog » 6 dôvodov, prečo je vapovanie zdravšie ako cigarety

Najskôr si povedzme, čo je to vlastne vapovanie. Vychádza zo slova “vapour” – para. Napriek tomu, že oficiálny názov zariadenia je elektronická cigareta (e-cigareta), funkciou ide vlastne o vaporizér. Pri potiahnutí sa pomocou atomizéra aktivuje podtlakový spínač a zopne obvod, ktorý z batérie napája atomizér. Ten je svojou podstatou zahrievacie teliesko, ktoré e-liquid mení na paru. E-liquid je ochutená tekutina, ktorou je cigareta naplnená. Tá môže byť aj beznikotínová.

Tu je pár dôvodov, prečo je e-cigareta HART vhodnejšia ako klasická:

1. Menej škodlivých chemikálií

Vapovanie neprodukuje spálené tabakové listy, ktoré pri klasickom fajčení uvoľňujú tisíce škodlivých chemikálií. V pare e-cigariet sú prítomné len niektoré látky ako nikotín a propylén glykol.

2. Nižšie riziko zdravotných problémov

Preukázalo sa, že vapovanie je spojené s menším rizikom niektorých zdravotných problémov v porovnaní s tradičným fajčením.

3. Menej dymu

Vapovanie produkuje menej pasívneho dymu, čo znamená, že menej ľudí v okolí fajčiarov je vystavených škodlivým látkam.

4. Možnosť regulácie nikotínu

Elektronické cigarety umožňujú používateľom regulovať množstvo nikotínu v roztoku, čo môže pomôcť pri postupnom odvykaní od nikotínu. Napríklad aj formou beznikotínových e-cigariet.

5. Menej zápachu

Vapovanie nezanecháva trvalý nepríjemný zápach na oblečení, vlasoch a v byte, čo je príjemné pre fajčiarov a ich okolie.

6. Rôznorodosť príchutí

Vape náplne existujú v mnohých rôznych príchutiach, čo umožňuje užívateľom vychutnať si rôznorodosť chutí.

Prirodzene, je dôležité si uvedomiť, že vapovanie nie je úplne bez rizika a stále existujú mnohé otázky o ich účinkoch. V porovnaní s klasickými cigaretami však ide nesporne o menej škodlivú alternatívu. Ak teda máte prevádzku a chcete kráčať s dobou, vybavte ju radšej TOP estónskou kvalitou HART. Vaši zákazníci a ich zdravie vám poďakujú.

V prípade záujmu o spoluprácu, kontaktujte nás na https://hartvape.sk/.